Főoldal / Sertés ételek / Bakonyi betyárgombóc

Bakonyi betyárgombóc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bakonyi betyárgombóc

Bakonyi betyárgombóc

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált hús 
  • só, bors
  • 1 tojás
  • kis csokor petrezselyem

A szószhoz:

  • 2 fej hagyma apróra vágva
  • őrölt pirospaprika
  • 2 db. zöldpaprika
  • kis olaj
  • 20-25 dkg gomba
  • 3 dl tejföl
  • 2 tk. étkezési keményítő
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

 

A darált húst sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és egy tojással összekeverjük.
Vizes kézzel kisebb gombócokat gyúrunk belőle.

Egy lábasban pörkölt alapot készítünk a hagymával és a paprikával, majd felöntjük kevés vízzel és belehelyezzük a gombócokat.

Tíz perc elteltével hozzátesszük a felszeletelt gombát. Amikor a hús és a gomba is megpuhult, a keményítős tejföllel behabarjuk, sóval, borssal ízesítjük és nokedlival tálaljuk.

Tésztával vagy rizzsel is finom, a gyerekek tuti kedvence.

Bakonyi betyárgombóc 3.80/5 (5 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére