Főoldal / Desszertek / Kavart túrós

Kavart túrós

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kavart túrós

Kavart túrós

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej

A töltelékhez:

  • 50 dkg finom túró
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor

A megszóráshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A cukrot a tojással jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot, és apránként a 2 dl tejet. Csomómentesre keverjük, végül a sütőporos lisztet is beleforgatjuk.

A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük, és kikeverjük.

A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk. Rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét a tetejére kanalazzuk és elsimítjuk.

Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon 40 perc alatt megsütjük. (160 fok, légkeveréses sütőben)

Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és szeletelve kínáljuk.

Kavart túrós 4.60/5 (5 értékelés)

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére