Főoldal / Desszertek / Kavart túrós

Kavart túrós

Kavart túrós

Kavart túrós

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej

A töltelékhez:

  • 50 dkg finom túró
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor

A megszóráshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukrot a tojással jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot, és apránként a 2 dl tejet. Csomómentesre keverjük, végül a sütőporos lisztet is beleforgatjuk.

A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük, és kikeverjük.

A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk. Rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét a tetejére kanalazzuk és elsimítjuk.

Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon 40 perc alatt megsütjük. (160 fok, légkeveréses sütőben)

Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és szeletelve kínáljuk.

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére