Főoldal / Desszertek / Epres pitetorta

Epres pitetorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres pitetorta

Epres pitetorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom reszelt héja
  • 22 dkg vaj
  • 2 db tojás sárgája

Az epres töltelékhez:

  • 1,5 kg eper
  • 6 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 3 evőkanál kukorica keményítő
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Összekeverjük egy tálban a lisztet, cukrokat, és a szódabikarbónát. Hozzámorzsoljuk a vajat, a tojássárgáját és a citromhéjat. Egy kis gombóccá összegyúrjuk. Előfordulhat, hogy 1-2 evőkanál hidegvíz szükséges lehet, ha nem áll össze a tészta. Ha ez kész, folpackba csomagoljuk és 1 órára betesszük a mélyhűtőbe.

Amíg hűl, elkészítjük a tölteléket.

A másfél kg eperből elveszünk 40 dkg-ot, amit botmixerrel pürésítünk. Hozzákeverjük a cukrot, a citrom levét, és a keményítőt. A tűzhelyen folyamatosan kevergetve forrásig főzzük. Pár percet hagyjuk hűlni, majd beleborítjuk a maradék, tetszés szerint felszeletelt epret és óvatosan átforgatjuk. Félretesszük hűlni.

A mélyhűtőből kivett tésztát lisztezett pulton kinyújtjuk, és belehelyezzük egy 29-32cm-es pitetálba. A szélét ujjainkkal benyomkodjuk, hogy formás legyen.
1-2 evőkanál panírmorzsát szórunk az aljára, majd beleöntjük az epres tölteléket.
180 fokra, előmelegített sütőben, légkeverés nélkül 30 percig sütjük.

Melegen-langyosan nehéz szép szeletenként kiszedni a formából, mert nagyon omlós, leves. Kihűlve szépen lehet vágni.

 

Epres pitetorta 4.00/5 (2 értékelés)

Laura (53 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére