Főoldal / Desszertek / Pischinger szelet

Pischinger szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pischinger szelet

Pischinger szelet

Hozzávalók:

  • 1 csomag 6 lapos ostyalap

A krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 8-10 dkg porcukor (nádmelaszos barnát daráltam meg)
  • 30 dkg étcsokoládé 
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 dl tejszín
  • csipet só

A tetejére:

  • 10 dkg mandula
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Legelőször a cukrot és a kakaót a kávédarálóba tesszük, és finomra őröljük. (Mármint a cukrot, hiszen a kakaó már por) Azután a csokikat kis darabokra tördeljük.

A krémhez valókat beletesszük egy tálba, és vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. Levesszük a vízgőzről, és hagyjuk kihűlni.

A mandulaforgácsot óvatosan megpirítjuk egy teflon serpenyőben. Kihűtjük, és egy késsel összevágjuk.

A kihűlt krémalapot, egy elektromos habverővel jó habosra kikeverjük (kb. 6-7 perc alatt).
A csokoládés krémmel megkenjük az ostyalapokat és egymásra helyezzük őket.

A tetejét megszórjuk a mandulaforgáccsal, és kicsit belenyomkodjuk.

Ha egy kicsit állni hagyjuk megpuhulnak az ostyalapok és könnyebb szeletelni.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Pischinger szelet 5.00/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére