Főoldal / Desszertek / Túrós pogácsa Erzsike konyhájából

Túrós pogácsa Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós pogácsa Erzsike konyhájából

Túrós pogácsa Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 45 dkg tehéntúró
  • 4 dkg friss élesztő
  • 75 ml tej
  • 1 csipet cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 csapott ek. só
  • 25 dkg margarin

A lekenéshez:

  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 3 púpozott ek. liszt

A tetejére:

  • 1 db tojás
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt elmorzsoljuk, langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztet a sóval elkeverjük, hozzá adjuk a megkelt élesztőt és a többi hozzávalókkal jól kidolgozzuk. Lisztezett munkalapon vékonyra kinyújtjuk. Az olvasztott margarint a liszttel elkeverjük,a tésztánkat lekenjük vele. Henger alakúra feltekerjük.

20 percet pihentetjük, majd kinyújtjuk, 4 részbe hajtjuk és pihentetjük újabb 20 percet.

Ezután 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük, berácsozzuk, tetszés szerinti nagyságú szaggatóval kiszúrjuk.

Szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre sorakoztatjuk. 20 percet kelni hagyjuk, közben 220 fokra előmelegítjük a sütőt.

A pogácsát betesszük sülni, sütés félidejénél alufóliával befedjük, hogy meg ne égjen a teteje.

(Én 30 percig sütöttem, a végén a fóliát levettem, hogy a teteje szép színt kapjon.)

Nem tévedés, a tésztában nincs tojás!

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (58 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére