Főoldal / Reform ételek / Ricottás articsókagolyó

Ricottás articsókagolyó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ricottás articsókagolyó

Ricottás articsókagolyó

Hozzávalók:

  • 25 dkg ricotta
  • 1 üveg fűszeres articsóka (280g)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg parmezán
  • 2 ek. kukoricaliszt
  • bors

A panírozáshoz:

  • 2 db tojás
  • gluténmentes zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • kókuszzsír vagy étolaj
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az articsóka konzervről leöntjük a levet, majd késes aprítóban pépesítjük. Hozzáadjuk a ricottát, a tojást, a reszelt parmezánt, és az ízlés szerinti sót, borsot. (Nem kell hozzá sok, hiszen a konzerv ízesített, a parmezánnak pedig karakteres az íze). Fél órára hűtőbe tesszük.

A masszából diónyi golyókat formálunk, majd kukoricaliszttel megszórt tálcán meghengergetjük a golyókat. Ezután a felvert tojásba és gluténmentes morzsába forgatjuk. Forró zsiradékban aranybarnára sütjük.

Önálló vacsora étel is lehet, főzelék feltétjeként is megállja a helyét, de friss salátával az igazi.

Mentés

Mentés

Mentés

Ricottás articsókagolyó 5.00/5 (1 értékelés)

Gáborné Putóczki (29 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére