Főoldal / Desszertek / Barackos piskótakocka

Barackos piskótakocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Barackos piskótakocka

Barackos piskótakocka

Hozzávalók:

Az alsó tésztához:

  • 15 dkg zsír vagy 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. sütőpor

A piskótához:

  • 5 nagy tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 3 ek. olaj
  • 1 ek. kakaópor
  • 1/2  cs. sütőpor

Valamint:

  • 60 dkg sárgabarack
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • cukor (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A barackokat kimagozzuk és 4 felé vágjuk.

Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, ha elválik az edény falától, belenyomogatjuk egy közepes méretű tepsibe.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.

A negyedelt barackokat szépen sorban rátesszük a tésztára, majd a sütőben 25 perc alatt elősütjük.

A felső tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, az olajat, és géppel pár percig keverjük, majd mehet bele a kakaópor, a liszt, a sütőpor, végül óvatosan a fehérjehab is. (ez egy kakaós piskóta)

Kivesszük a sütőből a barackos tésztát, megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral, majd ráöntjük a kakaós piskótatésztát a tetejére.
Visszavesszük a sütőbe, és további kb. 20 percig sütjük.

Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral. Ha kihűlt, szeletelve kínáljuk.

Barackos piskótakocka 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére