Főoldal / Desszertek / Diós márványos sajttorta

Diós márványos sajttorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós márványos sajttorta

Diós márványos sajttorta

Hozzávalók:

  • 1 cs babapiskóta
  • fél Rama
  • 5 ek dió
  • 4 ek darált keksz
  • 2 dl tej
  • 2 ek cukor

krém:

  • 3 kis dobozos natúr joghurt
  • 250 g-os mascarpone sajt
  • fél cs zselatinpor
  • 3 ek porcukor
  • 1 tábla tejcsokis tortabevonó
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A babapiskótát zacskóba tesszük, nyújtófával morzsásra törjük.
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a babapiskótát, diót, darált kekszet, cukrot és a tejet, és jól összedolgozzuk.

Tortaformát kivajazunk, és kanállal belenyomkodjuk a masszát és elsimítjuk.
A joghurtot (az összeset) kiöntjük egy tálba, a mascarponét is, a cukrot, és összekeverjük.

A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítások szerint, és a krémhez adjuk.
Utána kettéosztjuk a krémet, a megolvasztott tortabevonót a egyik krémhez adjuk. Betesszük a hűtőbe dermedni.

A kétféle krémet evőkanalanként váltakozva a formába adagoljuk, egy villával kissé elkeverjük, ettől lesz szép márványos a tortánk. Nem kell túlzottan elkeverni.
Másnap fogyaszthatjuk.

 

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére