Főoldal / Egytálételek / Lecsós hús tarhonyával

Lecsós hús tarhonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lecsós hús tarhonyával

Lecsós hús tarhonyával

Hozzávalók:

  • 1 kg paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 30 dkg füstölt tarja
  • 1/2 kg tarhonya
  • 5 koktélparadicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • só, bors, pirospaprika
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A paprikát kimagozzuk és felszeleteljük. A paradicsom héját lehúzzuk, majd azt is felszeleteljük. A hagymát karikára vágjuk, a húst feldaraboljuk.

Olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a húst majd kevés vizet öntünk alá. Ízlés szerint fűszerezzük, és készre pároljuk.

A tarhonyát kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk, és felöntjük annyi vízzel hogy ellepje. Fedőt teszünk rá és készre pároljuk. (időnként nézzünk, rá, hogy kell e a vizet pótolni) Amikor kész a tarhonya, egy nagy tálba öntjük, mellé halmozzuk a tarjás lecsót, díszítjük koktél paradicsommal és lila hagymával.

A Lecsós hús tarhonyával egy egyszerű és kiadós étel, melyhez jó étvágyat kívánok.

Tipp / megjegyzés:
Én télen az eltett lecsóból készítem el.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére