Főoldal / Kelt tészták / Szezámos bagett

Szezámos bagett

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szezámos bagett

Szezámos bagett

Hozzávalók:

Az elő tésztához:

  • 2,5 dl víz
  • 25 dkg BL 80 liszt
  • 2 kanál korpa (búza, zab)
  • 1,2 kk só
  • 1,5 dkg élesztő

A tésztához:

  • a kovász
  • 510 ml víz
  • 5 kk csapott só
  • 2 ek porcukor
  • 1 kg BL 55 liszt
  • 5 ek olaj
  • 4 dkg élesztő
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A kovász hozzávalóit sütés előtt 1-2 nappal bekeverjük és a konyhapulton lefedve érni hagyjuk.

A tészta végleges összetevőit a kovásszal együtt a kenyérsütő dagasztó üstjébe tesszük és bedagasztjuk a tésztát. Áttesszük a kelesztőbe és hagyjuk duplájára kelni.

A megkelt tésztát, enyhén lisztezett felületen 6 egyenlő részre osztjuk, bagettnek formázzuk, vízzel lepermetezzük és szezámmagba forgatjuk.

Papírral bélelt tepsire tesszük, úgy, hogy a papírt a bagettek között felhúzzuk egy kicsit, hogy ne érjenek egymáshoz és fóliával lefedve (így izzad a tészta és nagyra nő nem szárad) jól megkelesztjük.(kb 1/2 óra).

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsi tetejét jól bespricceljük vízzel, ráborítjuk az alul lévő bagetteket tartalmazó tepsire, és betoljuk a sütőbe 30 – 40 percre. 20 perc után levesszük róla a tetejét és szép piros ropogósra sütjük.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére