Szilvakrémleves túrógombóccal
Hozzávalók:
A túrógombócokhoz:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A szilvákat kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk és feltesszük főni annyi vízben ami ellepi. Őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, és cukorral ízesítjük. Ha felforrt, levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük. A tejszínt elkeverjük néhány kanálnyi lével és hozzáöntjük a leveshez.Összeforraljuk és ha szükséges utánaízesítünk.
Előző nap célszerű elkészíteni, hogy mire fogyasztjuk jól lehűljön.
A gombóchoz a túrót villával kissé áttörjük majd a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük. Legalább egy órát állni hagyjuk majd kisebb gombócokká formázzuk és forró vízben kifőzzük őket. Miután feljöttek a víz felszínére el is készültek.
A hideg szilvalevest a puha gombócokkal és ízlés szerint tejszínhabbal mandula szeletekkel tálaljuk.