Főoldal / Desszertek / Ribizlikrémes-mákkrémes kocka

Ribizlikrémes-mákkrémes kocka

Ribizlikrémes-mákkrémes kocka

Ribizlikrémes-mákkrémes kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg tönköly liszt világos
  • 8 db tojás
  • 3 dkg DW1:4 cukorhelyettesítő
  • (vagy 12 dkg  cukor)
  • 12 g sütőpor

A ribizlikrémhez:

  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dkg DW 1:4 cukorhelyettesítő
  • (vagy 8 dkg cukor)
  • 2 tk. zselatin + kevés víz
  • 30 dkg ribizli-tisztítva

A mákkrémhez:

  • 12 dkg mák-darálva
  • 1,5 dl tej
  • 2 dkg DW 1:4 cukorhelyettesítő
  • (vagy 8 dkg cukor)
  • 3 db tojás sárgája
  • 2 dl habtejszín
  • 1 tk. zselatin + kevés víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a tojás fehérjével, és a cukorhelyettesítővel habot verünk. Belekeverjük a tojások sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A masszából 4 db 25×25 cm-es lapot sütünk.

A ribizlikrém elkészítése:
A joghurtot összeforraljuk a cukorpótlóval, és 20 dkg összetört ribizlivel. Miután kihűlt, hozzákeverjük a habbá vert tejszínt, és a hideg vízben megduzzasztott, majd felmelegített zselatint.

A mákkrém elkészítése:
A mákot a leforrázzuk a tejjel, és alacsony lángon sűrűre főzzük.
Vízgőz felett a tojássárgáját a cukorhelyettesítővel besűrítjük, kihűtjük.
A kihűlt mákot, és a kihűlt tojáskrémet összekeverjük. Hozzáadjuk a habbá vert tejszínt, és a hideg vízben megduzzasztott, majd felmelegített zselatint.

Összeállítás
A 25×25 cm-es formába lerakunk egy lapot, rákenjük a mákkrém felét, amire egy újabb lapot fektetünk erre került ribizlikrém fele és a maradék ribizli felével megszórjuk.
Erre kerül a harmadik lap, maradék mákkrém, a negyedik lap és a maradék ribizlikrém. A tetejét ribizli szemekkel díszítjük.

Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Mentés

Mentés

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére