Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Sertés ételek / Göngyölt karaj gazdagon

Göngyölt karaj gazdagon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Göngyölt karaj gazdagon

Göngyölt karaj gazdagon

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj csont nélkül
  • 1 szál póréhagyma
  • 10 szelet bacon szalonna
  • 8 vékony szelet sonka vagy füstölt tarja
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db zöld hegyes erős paprika
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 kk. rozmaring
  • 1kk.őrölt kömény
  • 1 kk. durvára őrölt fekete bors
  • 1 kk. fokhagyma por
  • 1 kk. ételízesítő
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A karajt éles késsel egy nagy szeletté nyitjuk,óvatosan kiklopfoljuk,hogy ne szakadjon szét. Sózzuk,befűszerezzük és megkenjük mustárral.
A paprikákat és a póréhagymát hosszában felszeleteljük.

A karajt beborítjuk a bacon szeletekkel. Erre kerülnek a paprika és hagyma szeletek,végül a sonka vagy tarja szeletek.

A húst felgöngyöljük és szorosan alufóliába csavarjuk. Egy tepsibe tesszük a zsiradékkal és 2 dl vizet öntünk alá.

Előmelegített sütőben egy órát közepes lángon sütjük. Ha kell pótoljuk az elpárolgó vizet.
Hosszában felvágjuk a fóliát és kb.20 percig tovább sütjük míg színt kap.

Kicsit hagyjuk hűlni majd felszeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére