Főoldal / Sertés ételek / Húsgombócok kapros-fokhagymás szósszal

Húsgombócok kapros-fokhagymás szósszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsgombócok kapros-fokhagymás szósszal

Húsgombócok kapros-fokhagymás szósszal

Hozzávalók:

A húsgolyókhoz:

  • 70 dkg darált sertéshús
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 10 dkg rizs
  • 3 tojás
  • só, bors

A szószhoz:

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss kapor
  • só, bors
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A húst, a rizst, az apróra vágott hagymát és a tojásokat egy tálba tesszük, Ízlés szerint fűszerezzük és alaposan összegyúrjuk. Nedves kézzel golyókat formázunk a masszából.

Ételízesítős, forró vízbe engedünk a gombócokat, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Egy szedőkanállal óvatosan kiszedjük.

A vajat egy lábosban felmelegítjük. Belekeverjük a lisztet és enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük. Addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, a felaprított kaprot és a fűszereket, majd a szószhoz adjuk. Folyamatos keverés mellett összefőzzük.

A gombócokat a szósszal nyakon öntve kínáljuk.

Húsgombócok kapros-fokhagymás szósszal 5.00/5 (1 értékelés)

Laura (29 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére