Főoldal / Desszertek / Pudingos csigák

Pudingos csigák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pudingos csigák

Pudingos csigák

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs csokoládé puding

A töltelékhez: 

  • 5 dl tej
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 cs puncs ízű puding
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a csokoládé pudingport, és jól elkeverjük.

A masszát sütőpapírral bélelt (30 cm x 35 cm) tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 12 perc alatt megsütjük.

Amikor megsült a sütőpapírt eltávolítjuk, és egy tiszta konyharuhába tekerjük.

A puncs ízű pudingport a cukorral és a tejjel elkeverjük, és tűz fölött sűrűre főzzük.

A forró pudingot a tésztába kenjük, és óvatosan feltekerjük, úgy, hogy a végén egy 1,5 cm szegély maradjon.

Amikor elhűlt, 1 órára hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.

A tészta végére csokoládé rudacskákat szúrunk, és el is készültek a pudingos csigák!

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére