Főoldal / Desszertek / Pudingos csigák

Pudingos csigák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pudingos csigák

Pudingos csigák

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs csokoládé puding

A töltelékhez: 

  • 5 dl tej
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 cs puncs ízű puding
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a csokoládé pudingport, és jól elkeverjük.

A masszát sütőpapírral bélelt (30 cm x 35 cm) tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 12 perc alatt megsütjük.

Amikor megsült a sütőpapírt eltávolítjuk, és egy tiszta konyharuhába tekerjük.

A puncs ízű pudingport a cukorral és a tejjel elkeverjük, és tűz fölött sűrűre főzzük.

A forró pudingot a tésztába kenjük, és óvatosan feltekerjük, úgy, hogy a végén egy 1,5 cm szegély maradjon.

Amikor elhűlt, 1 órára hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.

A tészta végére csokoládé rudacskákat szúrunk, és el is készültek a pudingos csigák!

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére