Főoldal / Desszertek / Sárgabarackos habos süti Eta módra

Sárgabarackos habos süti Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sárgabarackos habos süti Eta módra

Sárgabarackos habos süti Eta módra

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 db tojássárgája
  • 30 dkg margarin
  • 28 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 45 dkg lisztet
  • 1 cs sütőpor
  • kb. 3 dl tej
  • 1 doboz sárgabarack befőtt
  • (ízlés szerint más gyümölcs is lehet)

A habhoz:

  • 7 db tojásfehérje
  • 35 dkg cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját a puha margarinnal, a porcukorral , és a vaníliás cukorral kikeverjük. Majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a tejet is.
A tésztamasszát, 30×40 cm-es sütőpapírral bélelt magasabb falú tepsibe öntjük és kirakjuk a lecsepegtetett és tetszés szerint feldarabolt barackkal a tetejét.

180 fokra előmelegített sütőben  kb 30-40perc alatt megsütjük.

Amíg sül a tészta, a tojások fehérjét a cukorral nagyon kemény habbá felverjük. (kb 15percig kell verni ehhez)
A megsült sütemény tetejére simítjuk a habot, egy picit kicifrázzuk és vissza tesszük a sütőbe kb .10-15 percre de már csak 100-120 fokra úgy, hogy a hab teteje kicsit megszikkadjon. Így a hab még másnap is szép magas marad.

Arra vigyázzunk, hogy a hab teteje ne sárguljon meg mert akkor már a szeletelésnél töredezik.

Ha valaki sokallja a cukor mennyiséget a tésztánál lehet csökkenteni de a tojásfehérjénél nem, ugyanis 1 tojás fehérjéhez 5 dkg cukrot teszünk ha azt szeretnénk hogy kemény habot kapjunk.

Sárgabarackos habos süti Eta módra 5.00/5 (1 értékelés)

Eta (36 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére