Főoldal / Desszertek / Citromos epres parfé csokilapokkal – paleo

Citromos epres parfé csokilapokkal – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos epres parfé csokilapokkal – paleo

Citromos epres parfé csokilapokkal - paleo

Hozzávalók:

  • 3 tojás sárgája
  • 10 dkg erythritol (porrá őrölt)
  • 1 dl citromlé
  • 2 bio citrom reszelt héja
  • 1 rúd vanília
  • 5 dl kókuszkrém
  • 8 dkg étcsoki (tej, cukor és szójamentes)
  • kb. 15 dkg eper
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A csokival kell kezdeni, hogy meg tudjon dermedni. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a csokit vízgőz felett felolvasztjuk és jó vékonyan szétkenjük a sütőpapíron. Hűtőbe tesszük dermedni. Ahogy dermed, fel is lehet vágni kisebb darabokra, így könnyebb lesz vele dolgozni. (Nekem pont befért a tepsi a fagyasztóba, oda tettem, hogy jó kemény legyen, ezután szépen leválik a sütőpapírról.)

A tojássárgákat fehéredésig keverjük a porrá őrölt édesítővel. Ezután egy fém tálba öntjük, hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat, a vanília kikapart magjait és vízgőz felett folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük. Fontos, hogy közepes lángon készítsük, és a tál alja ne érjen bele a vízbe és keverni is folyamatosan kell, hogy a tojás ne csapódjon ki.

Amikor besűrűsödött, a fémtálat hideg vízfürdőbe állítjuk. A jól lehűtött kókuszkrémet habbá felverjük. (Nem lesz olyan kemény mint a tejszín, de tökéletesen használható helyette)

Az epret megmossuk, és felnegyedeljük.

A kókuszkrémbe beleforgatjuk a kihűlt citromos krémet, ilyenkor meg lehet kóstolni, és lehet édesíteni vagy citromot adni hozzá.

Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal. Egy réteg krémet simítunk bele, Belenyomkodunk az eper darabokból, majd csoki lapokat teszünk rá. majd a csokilapokat is bele tettem. (Igyekeztem nem szimmetrikusan rakni, így jobban néz ki szeleteléskor.) Addig rétegezzük tovább amíg tartanak a hozzávalók. A végére egy réteg krém kerüljön.

Őzgerincforma helyett bármilyen formát lehet használni hozzá.

Fagyasztóba tesszük, míg megszilárdul.Fogyasztás előtt 10perccel kivesszük a fagyasztóból, és forróvízbe mártott késsel szeleteljük.

Citromos epres parfé csokilapokkal – paleo 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére