Főoldal / Desszertek / Borzas szelet II

Borzas szelet II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Borzas szelet II

Borzas szelet II

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 2 ek. tejföl
  • egy fél cs. sütőpor

A töltelékhez:

  • 3 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • lekvár (ízlés szerint)
Elkészítési idő:25 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Kétfelé osztjuk, majd az egyik felébe két kanál kakaóport gyúrunk és folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük. Ugyanis ez a tészta reszelésre kerül és így ha kicsit megfagy sokkal könnyebb lesz vele dolgozni.

A másik tésztát kinyújtjuk és margarinnal kikent liszttel meghintett tepsibe tesszük.
A tetejét tetszés szerinti lekvárral megkenjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral összekeverjük a darált dióval. A diós habot a lekváros lapra simítjuk, majd a tetejére reszeljük a fagyasztóból kivett kakaós lapot.

180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kockákra vágva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére