Főoldal / Desszertek / Citromos áfonyás pite – paleo

Citromos áfonyás pite – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos áfonyás pite – paleo

Citromos áfonyás pite - paleo

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált mandula
  • 5 dkg tápióka keményítő
  • 5 dkg nyílgyökérpor
  • 2 dkg eritrit
  • 6 dkg kókuszolaj (szilárd)

A töltelékhez:

  • 20 dkg fagyasztott áfonya (kiengedés nélkül)
  • 3 kisebb tojás
  • 2 ek. tápióka keményítő
  • 0,7 dl citromlé
  • 1 dl kókuszkrém
  • 15 dkg eritrit (ízlés szerint)
  • 1 rúd vanília
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az alaphoz a száraz hozzávalókat elvegyítjük, majd a kókuszvajjal jól összedolgozzuk, amíg össze nem áll a tészta. Egy piteformába (kb. 21 cm) nyomkodjuk a tésztát, egyenletesen, úgy, hogy legyen pereme is. (Nedves kézzel szép simára lehet nyomkodni.) 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük az alapot, majd hagyjuk langyosra hűlni.

A sütőt visszavesszük 160 fokra.

A töltelékhez az áfonyán kívül mindent összeturmixolunk, az édesítőt mindenki a saját ízlésének megfelelően adagolja. Az alábbi recept szerint enyhén édes, de aki édesebben szereti tegyen még bele.

Az elősütött alapba szórjuk a fagyott áfonyát, ráöntjük a citromos folyadékot és 160 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha megmozgatva a formát, már nem folyik a massza, de nem baj, ha még remegős picit, mert hűlés közben teljesen megszilárdul.

Ha kihűlt, szeletelve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére