Kossuth kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Kossuth kifli

Kossuth kifli

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 13 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek. langyos tejföl
  • 5 dkg dió
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját a puha margarinnal és a cukor háromnegyed részével habosra keverjük. Az élesztőt egy kanál langyos tejfölben feloldjuk, és a kikevert tojássárgájával alaposan elkeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként beledolgozzuk a cukor megmaradt negyed részét.

A reszelt citromhéjat a liszttel összekeverjük. A kemény habot a liszttel váltakozva óvatosan a tésztához keverjük. A tésztamasszát, kizsírozott, lisztezett sütőlapon, kb. 2 cm vastagságban elkenjük, majd letakarva, 30-40 percig szobahőmérsékleten pihentetjük.
Darabosra vágott dióval megszórjuk, és mérsékelten meleg sütőben (170 fokon) sütjük 25-30 percig.

Mielőtt a sütést befejezzük, tűpróbával győződjünk meg, hogy a tészta megsült-e.

A megsült tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk és még melegen, kb. 4 cm átmérőjű fánkszaggatóval félholdakat szúrunk ki belőle.

Természetesen aki nem szeretné szaggatni szeletekre is vághatja.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére