Főoldal / Desszertek / Mogyorós gesztenyés sütemény csokimázzal

Mogyorós gesztenyés sütemény csokimázzal

Mogyorós gesztenyés sütemény csokimázzal

Mogyorós gesztenyés sütemény csokimázzal

Hozzávalók:

  • 15 dkg puha vaj (vagy margarin)
  • 12,5 dkg porcukor (én kihagytam)
  • 1 tasak vaníliás cukor (nálam fél rúd vanília kikapart belseje)
  • 4 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 2 csapott tk. sütőpor
  • 20 dkg darált mogyoró
  • pici só
  • 25 dkg gesztenyemassza (15 dkg is elég bele)

A tetejére:

  • 10 dkg csoki
  • 1 ek. olaj

A díszítéshez:

  • dió (elhagyható)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a sóval és a darált mogyoróval.
A vajat habosra keverjük, a cukorral. Hozzáadjuk a vaníliát, egy kis lisztet, hogy a tojás ne csapódjon ki, majd egyenként a tojásokat is és jól kikeverjük.

A lisztes keveréket lassanként hozzá adagoljuk, legvégül pedig a gesztenyemasszát, és jó alaposan kikeverjük.

A masszát egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntjük, és elegyengetjük a tetejét, mert jó sűrű a massza.

160 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Érdemes ellenőrizni tűpróbával, hogy átsült e, de nagyon kiszárítani sem szabad, mert elég morzsálódós lesz akkor a süti.

Amikor kihűlt, bevonjuk a tetejét az olajjal, vízgőz felett megolvasztott csokival. Tetszés szerint dióval díszítjük.

Egyszerű, finom sütemény.

Szólj hozzá!

A lap tetejére