Mogyorós gesztenyés sütemény csokimázzal
Hozzávalók:
A tetejére:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a sóval és a darált mogyoróval.
A vajat habosra keverjük, a cukorral. Hozzáadjuk a vaníliát, egy kis lisztet, hogy a tojás ne csapódjon ki, majd egyenként a tojásokat is és jól kikeverjük.
A lisztes keveréket lassanként hozzá adagoljuk, legvégül pedig a gesztenyemasszát, és jó alaposan kikeverjük.
A masszát egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntjük, és elegyengetjük a tetejét, mert jó sűrű a massza.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Érdemes ellenőrizni tűpróbával, hogy átsült e, de nagyon kiszárítani sem szabad, mert elég morzsálódós lesz akkor a süti.
Amikor kihűlt, bevonjuk a tetejét az olajjal, vízgőz felett megolvasztott csokival. Tetszés szerint dióval díszítjük.
Egyszerű, finom sütemény.