Főoldal / Kelt tészták / Kolbászos-macisajtos batyuk

Kolbászos-macisajtos batyuk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kolbászos-macisajtos batyuk

Kolbászos macisajtos batyuk

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg finom liszt
  • 0,25l tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl étolaj
  • 1 tk.. cukor
  • 1 tk. só

A töltelékhez:

  • 1 szál parasztkolbász
  • 1 doboz medve vagy mackó sajt

A tészta kenéséhez:

  • 1 db tojás
  • szezámmag
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük.

A töltelékhez:A kolbászt apró kockákra vágjuk majd össze dolgozzuk a sajttal.

A tésztát vékonyra nyújtjuk,közepes korongokat szaggatunk belőle. A korongok egyik felére teszünk a töltelékből.

A tészta széleit megkenjük felvert tojással, összehajtjuk és villával összenyomkodjuk. A megtöltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihentetjük.

Megkenjük felvert egész tojással,megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére