Főoldal / Desszertek / Csokis marcipános szelet

Csokis marcipános szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis marcipános szelet

Csokis marcipános szelet

Hozzávalók:

A fehér piskótához:

  • 4 db tojás
  • 4 ek. cukor
  • 4 ek. finomliszt

A tarka piskótához:

  • 4 db tojás
  • 4 ek. cukor
  • 4 ek. finomliszt
  • 1 ek. kakaópor

A csokis krémhez:

  • 20 dkg csokoládé
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1/2 cs. habfixáló

A marcipános krémhez:

  • 2 cs. tejszín ízű pudingpor
  • 1 ek. cukor
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 dl víz
  • 35 dkg marcipán massza
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1/2 cs. habfixáló

A tetejére:

  • 7-8 dkg csokiforgács

 

Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzákeverjük a lisztet.
Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a piskótatésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb.20perc alatt megsütjük. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy ársült-e)

Elkészítjük a kakaós piskótát.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet. 1/3 részébe a kakaóport belekeverjük.
Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sárga piskótát bele öntjük és elsimítjuk, a kakaós részt rácsurgatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20perc alatt megsütjük.
A csokoládét mikróban felolvasztjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük és az olvasztott, majd langyosra hűlt csokoládéval és 1/2 csomag habfixálóval keményre verjük.
A marcipános krémhez a tejet a cukorral feltesszük főni, majd bele szórjuk a lereszelt marcipánt. Csomómentesre főzzük.
A tejszínes pudingport 1/2 dl vízzel elkeverjük, a  marcipános krémhez adjuk és besűrítjük vele. A krémet kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, hozzá keverjük a habfixálót is és a már kihűlt marcipános krémmel kihabosítjuk.

Összeállítjuk a süteményt.
Alulra kerül a sárga piskótalap, erre a csokis krémet kenjük, majd a tarka piskótával befedjük.
A tetejére simítjuk a marcipános krémet, egy villával csíkokat húzunk bele majd csokiforgáccsal megszórjuk.

Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk, majd szeletelve kínáljuk.

Csokis marcipános szelet 4.50/5 (14 értékelés)

Vass Lászlóné (230 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére