Főoldal / Desszertek / Gyümölcsös kosárkák

Gyümölcsös kosárkák

FavoriteLoadingElmentem!

Gyümölcsös kosárkák

Gyümölcsös kosárkák

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 12 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • fél cs. sütőpor

A krémhez:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 ek. cukor
  • 6 dl tej

A tetejére:

  • 3 dl tejszín
  • 2 dkg porcukor
  • 1 cs. habfixáló
  • málna, ribizli, szeder (ami éppen aktuális)


Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kicsit nagyobb méretűre kiszúrjuk mint amekkora a kosárka. Szépen beillesztjük a fém kosárkába és 190 fokon megsütjük.
Amikor megsült még melegen kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.

A pudingot a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
Amikor a puding kihűlt, két három kanállal belekeverünk a felvert tejszínből, majd megtöltjük a vaníliás krémmel a kosárkákat.
A tetejét a felvert tejszínhabbal díszítjük, majd megszórjuk bogyós gyümölcsökkel.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére