Főoldal / Desszertek / Sajtos keksz

Sajtos keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos keksz

Sajtos keksz

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin (hideg)
  • 1 tk. cukor
  • só (ízlés szerint)
  • 1 tk. sütőpor
  • 6 dkg félkemény sajt (trappista, hajdú, kisasszondi)
  • 5 dkg szezámmag (vagy len, zabpehely)
  • kb. 1,5 dl víz
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, a szezámmagot, és belereszeljük a hideg margarint. Nagyjából összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet és jól összegyúrjuk az egészet.
A tészta bucinkat folpackba becsomagoljuk és 1 órára betesszük a hűtőbe pihenni. (akár a sütést megelőző este is összegyúrhatjuk, és pihenhet így egy éjszakát)
Utána a tésztát, lisztezett deszkán téglalap alakúra és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és derelye szaggatóval négyzetekre vágjuk. (kb. 4×4 cm)

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kiszaggatott tésztát úgy, hogy ne érjenek össze, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. (Csak addig, míg egy kis szint kap).
A kisült kekszeket egy zárható tetejű dobozba tesszük. Így napokig is eláll.
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Sajtos keksz 4.00/5 (4 értékelés)

Tündi konyha (124 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére