Főoldal / Desszertek / Anna szelet

Anna szelet

 Anna szelet

Anna szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 250 ml forró víz
  • 3 ek. darált kávé
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg sertészsír
  • 1 db tojás
  • 2 ek. tejföl

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 20 g vaníliacukor
  • 80 g vaníliás pudingpor
  • 5 ek. gríz (búzadara)
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 ek. rum
  • 2 ek. baracklekvár

A tetejére:

  • 20 dkg tejcsokoládé
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a szódát, majd a zsírt és összemorzsoljuk.
A vizet felforraljuk, leöntjük vele a kávét és hagyjuk kihűlni. Mikor már csak langyos hozzá keverjük a liszthez, és hozzáadjuk a tojást is.

Hozzáadjuk a tejfölt is és összegyúrjuk a tésztát. Ha kész, három cipóra osztjuk szét és hagyjuk pihenni 1 órát. A pihentetett cipókat egyenesen a sütőpapíron nyújtjuk ki csak nagyon kevés liszt alászórásával. A tésztalapok mérete: 27×37 cm

A sütőt 180 fokra előmelegítjük ki és minden tésztalapot 6 perc alatt megütjük. Vigyázni kell rá, hogy túl ne süljön mert akkor törékeny lesz.
Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet.

A tejben elkeverjük a vaníliás cukrot, a pudingot és a grízt, majd sűrű pépet főzünk belőle. A lábost hideg vízbe állítjuk, hogy hamarabb lehűljön. Addig a puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, és hozzá kanalazzuk a kihűlt pépet. Hozzáadjuk a rumot, és kihabosítjuk. Majd 2részre osztjuk és hűtőbe rakjuk 3 órára dermedni. (Célszerű a krémet sütés előtt elkészíteni és akkor van ideje dermedni a hűtőben)

Összeállítjuk a süteményt.
Az első lapot tálcára tesszük, lekenjük forró baracklekvárral majd rákenjük a krém első felét.

Befedjük a második lappal, megkenjük forró lekvárral és rákenem a krém másik felét is, majd befedem a utolsó lappal. Rátesszük a sütőpapírt, és hűtőbe rakjuk pár órára. Amikor a krém a sütiben megdermedt, rátesszük a vágódeszkát a sütire és 2 kg cukrot és éjszarára a hűtőbe rakjuk.
Másnap vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a sütemény tetejére simítjuk. Ha szeretnénk, villával cifrázhatjuk a tetejét.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére