Főoldal / Desszertek / Piskótarolád másként

Piskótarolád másként

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Piskótarolád másként

Piskótarolád másként

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 6 deka cukor
  • 8-9 deka liszt
  • 3 kanál víz
  • fél cs. sütőpor
  • 1 kanál holland kakaópor

A töltelékhez:

  • sárgabarack lekvár
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük 4 deka cukorral. A maradék cukrot és a vizet a sárgájához adjuk és habosra kikeverjük.

Majd  beleforgatjuk a tojás felvert habját, és a sütőporos lisztet. A masszát sütőpapiros sütőlapra kenjük, de kihagyunk belőle kb. 3 kanálra valót amibe belekeverjük a kakaóport.

Sütőpapírból kis zacskót készítünk, beletöltjük a kakaós masszát és a már sütőpapíron lévő piskótára tetszés szerinti mintákat készítünk belőle.

170 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kisült még melegen lisztezett sütőpapírra fordítjuk. Ekkor lehúzzuk róla a sütőpapírt és megkenjük sárgabarack lekvárral.
Sütőpapír segítségével feltekerjük és abban hagyjuk  kihűlni.

Porcukorral megkenve, szeletekre vágva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére