Főoldal / Desszertek / Mézes krémes Erzsike konyhájából

Mézes krémes Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mézes krémes Erzsike konyhájából

Mézes krémes Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

23×34 cm-es tepsihez:

A tésztához:

  • 45 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4-5 ek. tej
  • 1 db tojás
  • 4 ek. olvasztott méz
  • 3 ek.olvasztott zsír
  • 1 kk. szódabikarbóna

A töltelékhez:

  • 0,5 l tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg búzadara
  • 5-6 ek. házi baracklekvár

A tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek. étolaj
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól kidolgozzuk, majd négy részre osztjuk.

Egyesével vajjal kent tepsi tetejére helyezzük és azon sütjük meg 180-200 °C-on kb 5 perc alatt. Külön-külön.
Ne süssük túl a lapokat!

A tejet a cukrokkal, a tojássárgájával simára keverjük. Feltesszük főni, majd hozzáadjuk a grízt és sűrűre felfőzzük.
Hagyjuk állni míg kihűl, majd a vajjal kihabosítjuk.

Az első lap tetejére kenjük a krém felét, majd helyezzük rá a második lapot, azt lekvárral kenjük meg. A tetejére jön a harmadik lap, aminek a tetejére szintén a fehér krém kerül és végül simítsuk rá a negyedik lapot.

A csokoládét étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük. A felső lapra kenjük. Egy kés segítségével cifrázzuk a tetejét.

Hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük fel.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (8 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére