Főoldal / Torták / Kókusztorta

Kókusztorta

Kókusztorta

Kókusztorta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 dkg vaj 
  • 1 nagy tojás 
  • 7,5 dkg g cukor 
  • 5 dkg cukrozatlan kókuszreszelék 
  • 5 dkg liszt 
  • 1 teáskanál sütőpor 
  • 1 evőkanál kókusztej 
  • csipet só

Töltelékhez:

  • 75 dkg krémsajt (mascarpone) 
  • 200 ml kókusz krém (vagy kókusztej) 
  • 10 dkg porcukor
  • 5 nagy tojás 
  • 2 teáskanál vanília-kivonat

Tetejére:

  • 100 ml tejszín
  • 2 teáskanál kristálycukor
  • kókuszreszelék
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat a cukorral és a tojással kikeverjük. Adjuk hozzá  a kókuszreszeléket, majd a sütőporral elkevert lisztet és a csipet sót.

Keverjük ki alaposan, ha túl sűrűnek találjuk adjunk hozzá 1-2 evőkanál kókusztejet (ennek hiányában sima tejet is használhatunk).

Tortaformába simítjuk a krémet és 10 perc alatt 170-180 fokon megsütjük.

A krémsajtot keverjük el a porcukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat. Hozzákeverjük a kókuszkrémet és a vaníliakivonatot.

A megsült tortalapra simítjuk a krémet, és betesszük a sütőbe 160 fokon kb. 1 óra/1óra 15 percet sütjük.

a sütő aljába helyezzünk vízzel telt tálat, így a feltörekvő gőztől a sajttortánk magas lesz, nem esik majd össze.

Sütés után nyissuk ki a sütő ajtaját és hagyjuk a sajttortát lassan kihűlni.

A sajttorta tetejét tálalás előtt cukrozott félkeményre vert tejszínhabbal bevonjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk.

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére