Kókusztorta
Hozzávalók:Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
|
|
Elkészítés:
A puha vajat a cukorral és a tojással kikeverjük. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd a sütőporral elkevert lisztet és a csipet sót.
Keverjük ki alaposan, ha túl sűrűnek találjuk adjunk hozzá 1-2 evőkanál kókusztejet (ennek hiányában sima tejet is használhatunk).
Tortaformába simítjuk a krémet és 10 perc alatt 170-180 fokon megsütjük.
A krémsajtot keverjük el a porcukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat. Hozzákeverjük a kókuszkrémet és a vaníliakivonatot.
A megsült tortalapra simítjuk a krémet, és betesszük a sütőbe 160 fokon kb. 1 óra/1óra 15 percet sütjük.
a sütő aljába helyezzünk vízzel telt tálat, így a feltörekvő gőztől a sajttortánk magas lesz, nem esik majd össze.
Sütés után nyissuk ki a sütő ajtaját és hagyjuk a sajttortát lassan kihűlni.
A sajttorta tetejét tálalás előtt cukrozott félkeményre vert tejszínhabbal bevonjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk.