Citromos habcsók torta
Hozzávalók:Habcsók:
Citromkrém:
Tejszínes krém:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 150fokra
Egy tálban tojásfehérjét egy csipet sóval, merev kemény habbá verjük. Folyamatosan kevergetés közben kanalanként adjuk hozzá a porcukrot.
A végén adjuk hozzá a citromlevet és alaposan keverjük össze.
Három egyforma méretű kört rajzolunk sütőpapírra,majd oszlassuk el a habcsók tésztát a három körön, és kenjük el egyenletesen.
150 fokra melegített sütőben sütjük, szárítjuk, amíg meg nem szilárdul. Majd résnyire kinyitjuk a sütőajtót ,és lassan hagyjuk kihűlni a lapokat.
A citromkrém elkészítése:
A citromok levét egy szűrőn keresztül facsarjuk ki egy vastag aljú edénybe.
Adjuk hozzá a vajat,és a cukor felét (7,5 dkg-ot). Alacsony lángon forraljuk fel a keveréket.
Egy másik edényben habverővel verjük fel a 3 tojást, folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a maradék cukrot (7,5 dkg) és a reszelt citromhéjat.
A tojássárgás keveréket folyamatos kevergetés mellett, adjuk hozzá a már tűzről félrehúzott de még meleg vajas keverékhez.
Lassú tűzön addig főzzük amíg be nem sűrűsödik.
Akkor van kész, ha már nincs hab a tetején, és szép sima krém lesz a keverékből.
Lefóliázzuk az edény tetejét,és hűtőbe tesszük.
Tejszínes krém:
A mascarpone-t a porcukorral kikeverjük. majd belekeverjük a laza habbá vert tejszínt is.
A tortát csak tálalás előtt állítsuk össze.
Egy habcsóklapot helyezzünk tortatálra,majd oszlassuk el rajta a citromos krém felét, erre a tejszínes krém 1/3 része következik. Majd egy újabb habcsóklap, és megismételjük a krémek rétegezését.A legfelős lapra csak tejszínes krémet teszünk, és eperszemekkel díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom édesség, ami a habcsóktól édes a citromkrémtől kellemesen fanyar, ajánlom mindenkinek.