Főoldal / Torták / Citromos habcsók torta

Citromos habcsók torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos habcsók torta

Citromos habcsók torta

Hozzávalók:

Habcsók:

  • 6 tojásfehérje
  • 25dkg porcukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • csipet só

Citromkrém:

  • 80 ml frissen csavart citromlé
  • 2 citrom reszelt héja
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 egész tojás

Tejszínes krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor

A díszítéshez:

  • 50 dkg eper
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:BonyolultLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 150fokra

Egy  tálban  tojásfehérjét egy csipet sóval, merev kemény habbá verjük. Folyamatosan kevergetés közben kanalanként adjuk hozzá a porcukrot.

A végén adjuk hozzá a citromlevet és alaposan keverjük össze.

Három egyforma méretű kört rajzolunk sütőpapírra,majd oszlassuk el a habcsók tésztát a három körön, és kenjük el egyenletesen.

150 fokra melegített sütőben sütjük, szárítjuk, amíg meg nem szilárdul.  Majd résnyire kinyitjuk a sütőajtót ,és lassan hagyjuk kihűlni a lapokat.

A citromkrém elkészítése:
A citromok levét egy szűrőn keresztül facsarjuk ki egy vastag aljú edénybe.
Adjuk hozzá a vajat,és a cukor felét (7,5 dkg-ot). Alacsony lángon forraljuk fel a keveréket.

Egy másik edényben  habverővel verjük fel a 3 tojást, folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a maradék cukrot (7,5 dkg) és a reszelt citromhéjat.

A tojássárgás keveréket folyamatos kevergetés mellett, adjuk hozzá a már tűzről félrehúzott de még meleg vajas keverékhez.
Lassú tűzön addig főzzük amíg be nem sűrűsödik.

Akkor van kész, ha már nincs hab a tetején, és szép sima krém lesz a keverékből.
Lefóliázzuk az edény tetejét,és hűtőbe tesszük.

Tejszínes krém:
A mascarpone-t a porcukorral kikeverjük. majd belekeverjük a laza habbá vert tejszínt is.

A tortát csak tálalás előtt állítsuk össze.
Egy habcsóklapot helyezzünk tortatálra,majd oszlassuk el rajta a citromos krém felét,  erre a tejszínes krém 1/3 része következik. Majd egy újabb habcsóklap, és megismételjük  a krémek rétegezését.A legfelős lapra csak tejszínes krémet teszünk, és eperszemekkel díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom édesség, ami a habcsóktól édes  a citromkrémtől kellemesen fanyar, ajánlom mindenkinek.

Értékeld a receptet

Zsike54 (99 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére