Főoldal / Kelt tészták / Húsvéti töltött kalács

Húsvéti töltött kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Húsvéti töltött kalács

Húsvéti töltött kalács

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 7 dkg vaj
  • 2 ek. olaj

A töltelékhez:

  • 50 dkg főtt füstölt sonka (nem gépsonka)
  • 5 db tojás
  • 3 dkg tejszínes torma

A lekenéshez:

  • 1 db tojás
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A sonkát klasszikus módon megfőzzük. Keményre főzzük a tojásokat, majd meghámozzuk és félbevágjuk.

A liszthezhozzáadjuk a sót és a tojást. 1 dl langyos tejbe belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A maradék tejben elkeverjük a felolvasztott vajat. A felfuttatott élesztőt és a vajas tejet elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk az olajat, és megdagasztjuk a tésztát. Letakarva 30 percig kelesztjük szobahőmérsékleten, huzatmentes helyen.

A megkelt tészta kb. 4/5-ét lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk és kikent esetleg sütőpapírral bélelt hasáb alakú formába tesszük úgy, hogy a szélein bőven túlnyúljon a tészta, hiszen ezzel fogjuk befedni is.

Alulra megy a szeletekre vágott főtt sonka erre sárgájával lefelé a felezett főtt tojások, majd némi tormával is megkenjük. A tészta széleivel befedjük az egészet és a maradék tésztából csiga alakú díszeket formázunk amivel tetszés szerint díszítjük. Megkenjük felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük.

Hagyjuk hűlni, majd szeletelve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (86 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére