Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Paleo / Édesburgonyás mustáros csirkefasírt – paleo

Édesburgonyás mustáros csirkefasírt – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Édesburgonyás mustáros csirkefasírt – paleo

Édesburgonyás mustáros csirkefasírt - paleo

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell darálva (lehet csirkecomb filé is)
  • 1 vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • kb. 1 tk. só
  • 1/2 tk. őrölt fehér bors
  • 1 ek. mustár
  • 1/2 tk. őrölt kurkuma
  • 1/2 édesburgonya apró kockára vágva (kb. 20 dkg)
  • 2 kicsi szál szárzeller (angol zeller)
  • 1 marék spenót apróra vágva (vagy fodros kel)
  • 1/2 kaliforniai paprika apróra vágva (opcionális)
  • 1 tojás
  • 3 ek. arany lenmag őrlemény
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkemellet a fűszerekkel, a tojással, hagymával, fokhagymával és a lenmag őrleménnyel együtt tegyük be késes robotgépbe és aprítsuk össze. (Én teljesen pépesre kevertem) Ha nincs robotgép, akkor a darált csirkehúst a kezünkkel jó alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókkal.

A zöldségeket vágjuk egyforma nagyon apró darabokra, majd ezeket is keverjük bele a húsos masszába. (Ha nem eszel paprikát, egyszerűen hagyd ki.)

Nedves kézzel formázzunk kisebb pogácsákat. Egy tepsit béleljünk ki alufóliával, kenjük le olajjal és sorakoztassuk rá a húst. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 25-30 percig, a sütési idő sütőtől és a fasírtok nagyságától is függ. Félidőben fordítsuk meg őket.

Alternatívaként süthetjük a fasírtokat serpenyőben is, kevés zsiradék hozzáadásával.

Salátával, párolt zöldségekkel tálaljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére