Főoldal / Sertés ételek / Bakonyi sertésszűz

Bakonyi sertésszűz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Bakonyi sertésszűz

Bakonyi sertésszűz

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésszűz
  • 1,5 tk. só
  • Frissen őrölt bors
  • 10 dkg vaj

A gombás raguhoz:

  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg pirospaprika
  • 20 dkg erdei gomba
  • 2 ek. zsír
  • 5 dl húsleves alaplé
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • bors
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A szűzpecsenyét megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. Vajat hevítünk egy serpenyőben, és a hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és a vajon átsütjük mindkét oldalát. Kevés vizet öntve alá, lefedve tovább pároljuk.

Egy másik edényben kevés zsíron (vagy vajon) világosra pirítunk két kisebb fej apróra vágott vöröshagymát. Hintünk rá 2 dkg pirospaprikát és egy merőkanál vízzel felöntve pároljuk.

Amikor a hagyma pépé párolódik, ráöntjük a hús szeletekre, és együtt, egy kanál húslével felöntve tovább pároljuk, amíg a hús megpuhul.

Egy kisebb edényben egy kevés zsíron  félpuhára pároljuk a megtisztított és felszeletelt gombát. A megpuhult húst kivesszük a szaftból és letakarva egy tányérra tesszük. A gombát a szaftba keverjük, és készre pároljuk. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a gombás szaftot.

A húst a gombás raguval és ízlés szerint burgonya vagy rizs körettel kínáljuk.

Bakonyi sertésszűz 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére