Főoldal / Egytálételek / Indonéz csirke

Indonéz csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Indonéz csirke

Indonéz csirke

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb csirkemell
  • 1 közepes hagyma
  • fél deci olaj
  • 2 teáskanál curry por
  • 15 deka héj nélküli mandula
  • 1 hegyes erős paprika
  • 2 darab banán
  • 3 kanál barack lekvár
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Olajon az apró kockára vágott hagymát kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott megmosott csirkehúst.
Fűszerezzük curryvel, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
Egy fél deci vizet öntünk alá.
Megsózom és addig pároljuk, míg a hús megpuhul. (időközönként megkevergetjük)

Közben a banánt kis karikákra vágjuk, az erős paprikát nagyon vékony karikára szeleteljük.

Mivel ez az étel rizzsel készül, a szokásos módon elkészítjük a rizst.
Kevéske forró olajon kicsit megforgatjuk a rizst, majd sózzuk és forró vízzel felengedjük.

A sütőt előmelegítjük és az edényt letakarva a sütőbe tesszük, ahol szépen lassan megpárolódik a rizs.

Amikor a hús már megpuhult hozzáadjuk a banánt, a zöld erős paprikát, a mandulát, és összekeverjük a már megfőzött rizzsel.

Hozzáadunk 2-3 kanál barack lekvárt, jól elkeverjük, és tálalhatunk is.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére