Főoldal / Desszertek / Karamell szelet

Karamell szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karamell szelet

Karamell szelet

Hozzávalók:

  • 30 deka liszt
  • 2 kanál kakaópor
  • 15 deka porcukor
  • 5 deka margarin
  • 1 tojás
  • 1 kávés kanál szódabikarbóna
  • fél deci tej

A krémhez:

  • 10 deka porcukor
  • 3 deci tej
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 10 deka ráma margarin

A tetejére:

  • 2 tojás fehérje
  • 15 deka cukor
  • karamell
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és négy egyenlő részre osztjuk.

A tésztából 4 egyforma méretű lapot nyújtunk,  és sütőpapírral bélelt sütőlapon külön-külön 190 fokon pár perc alatt megsütjük őket.
Amikor mind a négy lapot megsütöttük hagyjuk kihűlni.

A cukrot egy serpenyőben megpirítjuk, és a tejjel felengedjük.
Amikor a karamell már felolvadt akkor felforraljuk a karamellás tejet és a vaníliás pudingot felfőzzük benne. Hűlni hagyjuk.
Amikor már nem túl forró, akkor keverőgépben a margarinnal együtt habosra kikeverjük.

A lapokat megtöltjük a karamellás krémmel.

Vízgőz felett a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá felverjük és ezzel díszítjük fel a karamell szelet tetejét, majd karamelldarabokkal megszórjuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére