Főoldal / Desszertek / Tejszínes kókuszkocka

Tejszínes kókuszkocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes kókuszkocka

Tejszínes kókuszkocka

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 8 tojás
  • 7 kanál liszt
  • 5 kanál porcukor
  • 1 csomag sütőpor.
  • 2 kanál kakaó

Krémhez:

  • 1 csomag tejszín izű pudingpor
  • 1 kis dobozos hulala tejszín
  • 1 kis csomagos kókusz reszelék
  • 3 dl tej
  • 4 evő kanál porcukor

Tetejére:

  • kókusz reszelék
  • fél tábla torta bevonó
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szét választjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral .

A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztel elkeverjük a sütőport, a tojásos masszához adjuk. Elkeverjük, majd jön a tojás fehérje óvatosan kanalanként a masszához adjuk.

Kivesszük a massza kb negyed részét, és bele keverjük a kakaót.

Mindkét masszát külön kisütjük, előmelegített, sütő papírral kibérelt tepsiben.

Ha kihűltek, a sárga piskótát ketté vágjuk.

Szokásos módon pudingot készítünk a cukorból, tejből, és a tejszín ízű pudingból.

A hulala tejszínt kemény habbá verjük, és mikor teljesen kihűlt a puding akkor hozzá keverjük. Hozzá keverjük, a kókusz reszeléket is.

A sárga lapot megkenjük krémmel, jön a barna (kakaós) lap, újra a krém, majd befedjük a sárga lappal .
A tetejét is megkenjük krémmel, a felolvasztott torta bevonót rácsurgatjuk, és megszórjuk kókusz reszelékkel.

Hűtőbe tesszük 2 óra hosszára.

Tipp / megjegyzés:
Könnyű nyári sütemény.

Tejszínes kókuszkocka 4.50/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére