Főoldal / Desszertek / Málnás panna cotta

Málnás panna cotta

Málnás panna cotta

Málnás panna cotta

Hozzávalók:

  • 400 ml tejszín
  • 200 ml tej
  • 2 tk. zselatin
  • 2 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor (vagy 1 vaníliarúd kikapart magjai)
  • 10 dkg málna

A málna zseléhez:

  • 15 dkg málna
  • 1,5 ek. cukor
  • 40 ml víz
  • 1 tk. zselatin
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és felmelegítjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Felforralni nem szabad!

Az összes málnát (15 + 10 dkg) egy lábosba tesszük, hozzá adjuk a cukrot és kevergetve főzzük kb. 5 percig. Ezután levesszük a tűzről, kb az 1/3 részét a lábosban várakozó panna cottához adjuk, úgy málnadarabosan. Elosztjuk 4-5 pohár aljában, és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A maradék málnaszószt egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.
Az átpasszírozott málnás pépet tegyük vissza a tűzre, adjunk hozzá 50 ml vizet majd állandó keverés mellett szórjuk bele a zselatint. Melegítsük, amíg a zselatin elolvad, majd hűtsük langyosra.

Kanalazzuk a málnás zselét a megdermedt panna cotta tetejére, és tegyük a hűtőbe dermedésig.

Hidegen kínáljuk. Tálaláskor pár szem friss vagy mirelit málnával díszíthetjük.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére