Főoldal / Levesek / Rókagombás leves

Rókagombás leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rókagombás leves

Rókagombás leves

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 10 dkg  róka gomba
  • 1 dl olaj
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 db zöldség vagy hús leves kocka
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az apró kockára vágott hagymát  a felhevített olajon üvegesre pároljuk.
A sárgarépát és a zöldséget megpucoljuk és tetszés szerint felszeleteljük.  A pirított hagymához adjuk, átforgatjuk majd egy fél deci vizet is öntünk rá.
Sózzuk, kicsit pároljuk, majd amikor a zöldségek félpuhák hozzáadjuk a rókagombát.

Az egészet felöntjük kb. fél liter vízzel, és meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. Addig főzzük, míg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

Amikor elkészült, hozzáadjuk a főzőtejszínt és ha kell még vízzel pótoljuk. A tejfölt csomómentesre kikeverjük a liszttel és hőkiegyenlítéssel  a levesbe keverjük.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Domján Mária (548 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére