Főoldal / Levesek / Rókagombás leves

Rókagombás leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rókagombás leves

Rókagombás leves

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 10 dkg  róka gomba
  • 1 dl olaj
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 db zöldség vagy hús leves kocka
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az apró kockára vágott hagymát  a felhevített olajon üvegesre pároljuk.
A sárgarépát és a zöldséget megpucoljuk és tetszés szerint felszeleteljük.  A pirított hagymához adjuk, átforgatjuk majd egy fél deci vizet is öntünk rá.
Sózzuk, kicsit pároljuk, majd amikor a zöldségek félpuhák hozzáadjuk a rókagombát.

Az egészet felöntjük kb. fél liter vízzel, és meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. Addig főzzük, míg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

Amikor elkészült, hozzáadjuk a főzőtejszínt és ha kell még vízzel pótoljuk. A tejfölt csomómentesre kikeverjük a liszttel és hőkiegyenlítéssel  a levesbe keverjük.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére