Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Gesztenyés meggyes kúp

Gesztenyés meggyes kúp

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés meggyes kúp

Gesztenyés meggyes kúp sütés nélkül

Hozzávalók:

  • Sütemény maradékok, végek (piskóta)
  • 2 kanál lekvár
  • ízlés szerint rum
  • 1-2 kanál cukor
  • 10 deka darált dió
  • 5 deka vaj
  • 2 kanál kakaópor

Töltelék:

  • rumba áztatott meggy 
  • fél cs gesztenye massza

A bevonáshoz:

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 5 deka margarin
  • 2 kanál étolaj
Elkészítési idő:25 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A sütemények végeit mindig levágom és elteszem a fagyasztóba,amikor sütés nélküli süteményeket készítek, akkor előveszem kiolvasztom, és a hozzávalókkal összegyúrom.

Egy kúp alakú formát folpackkal kibélelek és a masszából körbe nyomkodom úgy, hogy a közepébe a gesztenye massza és egy fél rumba áztatott meggy beleférjen.

Ekkor felfordítom a formát, lehúzom róla a fóliát és kezdem újra.

Amikor készen vagyok vele, akkor egy tábla csokit margarinnal és olajjal gőz felett felolvasztom és a kúpokat belemártom.

Fehér csokival díszítettem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére