Főoldal / Egytálételek / Fűszeres csirkecombok burgonyával

Fűszeres csirkecombok burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Fűszeres csirkecombok burgonyával

Fűszeres csirkecombok burgonyával

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb (ízlés szerint)
  • 70 dkg apró szemű burgonya
  • 1 fej fokhagyma
  • csipetnyi koriander
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 2 ek.olaj
  • 1 tk. só
  • 1 kk.bors
  • 1 ek. vaj
  • 1 ág friss rozmaring
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk (ha újburgonya akkor elég megsikálni) és tetszés szerint felvágjuk vagy felkarikázzuk, majd kivajazott tepsibe tesszük. Ráfektetjük a megsózott, borsozott csirkecombokat is, majd a húst és a burgonyát is megszórjuk a fűszerekkel.

A fokhagyma gerezdeket a burgonya és csirke közé helyezzük. A tetejét meglocsoljuk egy kevés olajjal és rászórjuk a rozmaring leveleket. 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 percen át sütjük.

Közben több alkalommal megforgatjuk, hogy minden oldala jól átsüljön és mindenhova jusson a fűszerekből.
A húst a vele sült körettel és ízlés szerinti savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.

Fűszeres csirkecombok burgonyával 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére