Főoldal / Egytálételek / Fűszeres csirkecombok burgonyával

Fűszeres csirkecombok burgonyával

 Fűszeres csirkecombok burgonyával

Fűszeres csirkecombok burgonyával

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb (ízlés szerint)
  • 70 dkg apró szemű burgonya
  • 1 fej fokhagyma
  • csipetnyi koriander
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 2 ek.olaj
  • 1 tk. só
  • 1 kk.bors
  • 1 ek. vaj
  • 1 ág friss rozmaring
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk (ha újburgonya akkor elég megsikálni) és tetszés szerint felvágjuk vagy felkarikázzuk, majd kivajazott tepsibe tesszük. Ráfektetjük a megsózott, borsozott csirkecombokat is, majd a húst és a burgonyát is megszórjuk a fűszerekkel.

A fokhagyma gerezdeket a burgonya és csirke közé helyezzük. A tetejét meglocsoljuk egy kevés olajjal és rászórjuk a rozmaring leveleket. 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 percen át sütjük.

Közben több alkalommal megforgatjuk, hogy minden oldala jól átsüljön és mindenhova jusson a fűszerekből.
A húst a vele sült körettel és ízlés szerinti savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.

Szólj hozzá!

A lap tetejére