Főoldal / Desszertek / Sajttortával töltött kuglóf

Sajttortával töltött kuglóf

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sajttortával töltött kuglóf

 Sajttortával töltött kuglóf

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 220 g krémsajt(szobahőmérsékletű)
  • 1/2 csésze kristálycukor
  • 1 nagy tojás
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 2 teáskanál liszt

A tésztához:

  • 3/4 csésze cukrozatlan kakaópor (holland)
  • 6 dkg keserű csokoládé, apróra vágva
  • 1 evőkanál eszpresszó por
  • 3/4 csésze forrásban lévő víz
  • 1+3/4 csésze fehér liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 pohár tejföl(szobahőmérsékletű)
  • 6 dkg sótlan vaj(szobahőmérsékletű)
  • 2 csésze barna cukor
  • 1 evőkanál vanília aroma/kivonat
  • 5 nagy tojás(szobahőmérsékletű)

A mázhoz:

  • 1/2 csésze tejszín
  • 4 dkg apróra vágott félédes csokoládé
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Olajjal kenjünk ki a kuglóf formát.

Verjük fel a krémsajtot és a cukorral. Adjuk hozzá a tojást, vaníliát, és a lisztet. Tegyük félre.

Készítsük el a tésztát: Keverjük össze a kakaót, csokoládét, kávé port egy nagy tálban. Öntsük a forró vizet a tálba és fedjük le. Hagyjuk állni 5 percig.
Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát.
Keverjük simára a csokis keveréket, majd hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletűre.
Ha kihűlt, habverővel keverjük bele a tejfölt.
Verjük fel a vajat, barna cukrot és vaníliát kb 3 percig, vagy amíg könnyű és puha nem lesz. Egyesével adjuk hozzá a tojást.
Az alacsony sebesség fokozatosan hozzáadjuk a liszt keveréket, és az olvasztott csokoládé keveréket felváltva, amíg a tészta sima lesz addig keverjük.
Öntsünk egy kicsit több mint a fele a tésztát az előkészített kuglóf formába.

Öntsük sajttorta krémet a közepére a tésztának körbe. Figyeljünk oda hogy a sajttorta ne érintkezzen a formával.
Öntsük a maradék tésztát a töltelékre.
Süssük a tortát körülbelül 50 percig, vagy amíg egy fogpiszkáló kijön belőle tisztán.
Rácsra tegyük rá, és ott hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl, készítsük el a mázat.
Egy kis fazékban melegítsük fel a tejszínt közepes lángon.
Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a csokoládét, keverjük simára.
Hagyjuk még szobahőmérsékleten körülbelül 10 percig, hogy besűrűsödjön.
Majd öntsük a kuglóf tetejére.

Mentés

Mentés

Mentés

Sajttortával töltött kuglóf 5.00/5 (1 értékelés)

Szandra (33 Recept)

Szandra vagyok, a www.cookingwithfantasy.com bloggere. Saját blogomon igyekszem minél gyakrabban izgalmas történetekkel, és fantáziadús receptekkel szolgálni Neked. :)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére