Főoldal / Desszertek / Tojáslikőrös szelet

Tojáslikőrös szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tojáslikőrös szelet

Tojáslikőrös szelet 1

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 5 tojás
  • 12 deka cukor
  • 1 joghurt
  • 4 kanál holland kakaópor
  • 12 deka liszt
  • 2 kanál víz
  • fél deci étolaj
  • 1 cs. sütőpor

A krém hozzávalói:

  • 1cs. tojáslikőrös krémpor
  • 3 deci hideg tej
  • 10 deka Rama margarin

A tetejére:

  • csokigolyók
  • kandírozott gyümölcs
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szét választom.

A fehérjét csipet sóval, és 8 deka cukorral kemény habbá verem.

A sárgáját a maradék cukorral, vízzel, olajjal, joghurttal habosra kikeverem.

A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral.

A sárga masszát és a habot óvatosan összekeverem, majd beleforgatom a kakaóporos, sütőporos lisztet.

Nagyméretű sütőpapiros sütőlapra simítom, és 170 fokon megsütöm.

Amikor a lap megsült és kihűlt ketté vágom.

Elkészítem a krémet:
Keverő tálba beleöntöm a tejet és a krémport. Kis fokozaton összekeverem,2-3 percig amíg besűrűsödik a krém. Ekkor hozzáadom a margarint, és még 1 percig keverem.

A lapot a kém 2/3 részével megtöltöm, a maradék krémet a tetején elsimítom.

Cukrozott gyümölccsel és csokival díszítem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (558 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére