Főoldal / Levesek / Karfiol krémleves

Karfiol krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karfiol krémleves

Karfiol krémleves

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma, apróra vágva
  • 2 nagy burgonya, meghámozva, felkockázva
  • 2 sárgarépa, apróra vágva
  • 0,5 l tyúkhúsleves alaplé
  • 1 fej karfiol ,rózsái
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 1 kis csokor friss petrezselyemzöld
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát és fokhagymát puhítsuk meg vajon. Dobjuk rá a répát és burgonyát, szórjuk rá a fűszereket, majd öntsük fel az alaplével.

Főzzük ameddig félig megpuhul, majd dobjuk bele a rózsáira szedett karfiolt, 2 szál petrezselyemzöldet, és főzzünk mindent puhára.

Öntsük bele a főzőtejszínt és főzzük fel az egészet még egyszer.

Botmixerrel turmixoljuk pépessé a levest. Ha nem elég sűrű, kevés habarást is tehetünk bele.

Díszítsük petrezselyemzölddel és a megmaradt karfiollal.

Tálalhatjuk pirított zsemlekockákkal.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére