Főoldal / Desszertek / Sütés nélküli sztracsatella

Sütés nélküli sztracsatella

Sütés nélküli sztracsatella

Sütés nélküli sztracsatella

Hozzávalók:

  • 1 kis cs. babapiskóta
  • 6 deci tej
  • 2 tojás sárgája
  • 5 deka cukor
  • 6 kanál búzadara
  • 2 deci habtejszín
  • 3 deka porcukor
  • 5 deka étcsokoládé
  • 10 deka puha margarin
  • 1 deci tej a babapiskótához
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet a cukorral elkevert tojás sárgájával együtt felforralom. Amikor forr, lassan hozzáadom a búzadarát és besűrítem vele.
Langyosra kihűtöm és hozzákeverek 10 deka puha margarint.

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verem, és darabolt csokoládéval összekeverem.

A babapiskótákat egyesével tejbe forgatom, majd leteszem egy magasabb oldalú edény aljába.  A tetejére simítom a búzadarás krém felét,  majd jön a csokis tejszínhab fele,Utána ismét egy sor tejbe forgatott babapiskóta, amire a maradék krém, és a tetejét befedem a maradék csokis tejszínnel.

A tetejét egy kis kakaóporral is lehintettem.

5-6 órás vagy egy éjszakás várakozás után szeletelhető.

Könnyed, és finom desszert.

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére