Főoldal / Sertés ételek / Húsos káposzta savanyú káposztából sertés lapockával

Húsos káposzta savanyú káposztából sertés lapockával

 Húsos káposzta savanyú káposztából sertés lapockával

Húsos káposzta savanyú kaposztaból sertés lapockaval

Hozzávalók:

  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 25 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (nagyobb)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • őrölt fűszerkömény ízlés szerint
  • majoranna ízlés szerint
  • 1 ek. paprikakrém
  • 1 tk. fűszerpaprika
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát. Kis ideig dinszteljük.
Rádobjuk a kockára vágott lapockát. Mikor kicsit kifehéredik a hús, megszórjuk pirospaprikával, majd piros arannyal és a többi fűszerrel ízesítjük.

Hozzáadjuk a savanyított káposztát. (A fűszerekből mindig keveset teszek, majd a végén szoktam készre fűszerezni, így jobban megmarad a fűszerek íze.)
Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ellepje, és alacsony lángon készre főzzük.

Ízlés szerint tejföllel és kenyérrel kínáljuk, de burgonyafánkkal is mennyei étel.

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére