Főoldal / Sertés ételek / Húsos káposzta savanyú káposztából sertés lapockával

Húsos káposzta savanyú káposztából sertés lapockával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Húsos káposzta savanyú káposztából sertés lapockával

Húsos káposzta savanyú kaposztaból sertés lapockaval

Hozzávalók:

  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 25 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (nagyobb)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • őrölt fűszerkömény ízlés szerint
  • majoranna ízlés szerint
  • 1 ek. paprikakrém
  • 1 tk. fűszerpaprika
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát. Kis ideig dinszteljük.
Rádobjuk a kockára vágott lapockát. Mikor kicsit kifehéredik a hús, megszórjuk pirospaprikával, majd piros arannyal és a többi fűszerrel ízesítjük.

Hozzáadjuk a savanyított káposztát. (A fűszerekből mindig keveset teszek, majd a végén szoktam készre fűszerezni, így jobban megmarad a fűszerek íze.)
Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ellepje, és alacsony lángon készre főzzük.

Ízlés szerint tejföllel és kenyérrel kínáljuk, de burgonyafánkkal is mennyei étel.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (86 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére