Főoldal / Desszertek / Málnás sütemény

Málnás sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás sütemény

Málnás sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 ek cukor
  • fél cs sütőpor
  • fél kocka margarin
  • 15 dkg mandulaforgács
  • annyi tejföl, amennyit felvesz a tészta

A krémhez:

  • 40 dkg málna
  • 1 cs málnás tejszínes krém
  • 1 kis dobozos hulala tejszín
  • 1 cs puncs pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 ek cukor
  • fél margarin
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és kivajazott sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, középen kettévágjuk, majd csak az egyik darabot megint kettévágjuk.
A hulala tejszínt kemény habbá verjük. A málnás tejszínes krémet 3 dl tejjel kemény krémmé verjük a habverővel.

A krémet és a tejszínt összekeverjük. Beletesszük málnát, tetejére hagyjunk a díszítésnek.
A pudingot Sűrűre főzzük a 3 dl tejjel és a cukorral. Még melegen elkeverjük benne a margarint.

A vékony lapot megkenjük pudinggal, rátesszük a másik vékony lapot, most jön a málnás krém, és a tetejére a vastag lap.

A tetejét még kenjük meg málnás krémmel, és díszítjük egész málnákkal.

Tipp:

Málna szezonkor ki ne hagyjuk ezt a mennyei süteményt. Szederrel is elkészíthető.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére