Főoldal / Egytálételek / Sonkával sajttal töltött tök kirántva kaporszósszal

Sonkával sajttal töltött tök kirántva kaporszósszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkával sajttal töltött tök kirántva kaporszósszal

Sonkával sajttal töltött tök kirántva kaporszósszal

Hozzávalók:

  • 4 szelet tök
  • 2 szelet szendvics sonka 
  • 2 szelet kemény sajt
  • őrölt fekete bors
  • 1 db tojás
  • liszt
  • prézli
  • napraforgó olaj
  • 1 zacskó konyhakész rizs
  • petrezselyem
  • 2 szál kapor

A kaporszószhoz:

  • 4 ek joghurt
  • 5 szál kapor
  • 2 tk olívaolaj
  • 1/2 újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehér bors
  • 5 tk kanál liszt
Elkészítési idő:5 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A rizst megfőzöm, hozzákeverem az aprított petrezselymet. Elkészítem a kaporszószt. A joghurtba belekeverem a kaprot, kevés olívaolajat, aprított újhagymát és fokhagymát, lisztet, sózom, borsozom.

A tököt előfőzöm, sózom, borsozom, két szelet közé teszek 1-1 szelet sonkát és sajtot, duplán panírozom, bő olajban kisütöm. Egy tányérra tornyozok a rizsből, mellé teszem a rántott tököt, a kaporszószt, s díszítem kaporral.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére