Főoldal / Egytálételek / Rázottka (Straszanka)

Rázottka (Straszanka)

 Rázottka (Straszanka)

Rázottka (Straszanka)

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1/2 kg hordós savanyú káposzta
  • 10 dkg házi füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk és feltesszük főlni annyi vízben amennyi ellepi és egy nagy csipet sóval.
Addig a szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk. A szalonnát egy edényben megpirítjuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát, majd mikor minden megsült hozzáadom a káposztát is és 5 percig együtt pirítjuk.
Hozzáadjuk a megfőtt és leszűrt burgonyához, és összerázzuk. Lehet a burgonyát megtörni de nem szükséges. (mi úgy szeretjük)

Csak úgy magában tálaljuk.

Lehet sütni hozzá kolbászt is és tejföllel is nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok.

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére