Főoldal / Desszertek / Csorvási túrófánk

Csorvási túrófánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csorvási túrófánk

Farsangi fánk Szilvi konyhájából 3

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg margarin
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só

A sütéshez:

  • kb 7 dl olaj

A hempergetéshez:

  • porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A fánk összes hozzávalóját egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük/összegyúrjuk. 30percet pihentetjük, majd nedves kézzel diónyi golyókat formázunk belőle.

Az olajat egy lábosban felmelegítjük, majd közepes hőfokon aranyszínűre sütjük benne a fánk golyókat.

Még melegen porcukorba hempergetjük.

Ízlés szerint, lekvárral is kínálhatjuk.

Beküldő: Szabó Szilvia

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére