Főoldal / Szárnyas Ételek / Egyszerű csirkepörkölt

Egyszerű csirkepörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Egyszerű csirkepörkölt

Egyszerű csirkepörkölt

Hozzávalók:

  • 1 db konyhakész csirke /az enyém 2 kg/
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 ek. zsír
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkét gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk.

A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A paprikákat és a paradicsomot megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.

A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.

Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a húst, sózzuk, pár percig pirítjuk / óvatosan, le ne égjen! /. Felöntjük kb 2dl vízzel és rövid lében puhára pároljuk. Az elfövő levet pótoljuk, ha szükséges.

Galuskával, vagy tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Mivel a csirkének nincs olyan sűrű, tartalmas szaftja, mint a marhának vagy a sertésnek / elég „vizes” marad / Néha a csirke előbb megpuhul, mint, hogy a hagyma és a paprika szétfőne benne ezért a végén kivettem a húst és a szaftot botmixerrel leturmixoltam. Így nagyon finom sűrű szaftja lett a pörköltnek!

Egyszerű csirkepörkölt 4.50/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére